jak zpracovat broskve

Broskve jsou sladké exotické ovoce, které je ideální zpracovat do dezertů, koktejlů nebo chutných šťáv. K jejich zpracování není potřeba mnoho času ani námahy, stačí vědět, jak na to. Pro začátek zjistěte, jak zpracovat broskve tak, abyste si mohli dopřát jejich nezaměnitelnou chuť a výživu. Ať už je chcete použít do dezertů, nebo si chcete vyrobit domácí šťávu, následující článek vám pomůže s výběrem správných postupů.

Zpracování broskví do dortů

Prvním krokem je vybrat si kvalitní broskve – tužší a měkčí odrůdy jsou obecně nejlepší. Jakmile máte vybrané správné ovoce, nakrájejte ho na tenké plátky. Můžete jej také nastrouhat, pokud chcete, aby se rozpustilo do krému jako součást náplně. Pokud máte náplň připravenou, můžete jej rozložit na dortovou formu a pak plátky broskví rozložit na vrchol dortu nebo je přidat do krému. Konečné dotvoření je jen na vás – můžete použít krém nebo šlehačku, nebo jej také ozdobit čerstvými plátky ovoce. Jediné, co zbývá udělat, je pečení dortu až do zlatého křupavého stavu a užívat si odměnu.

Zpracování broskví do šťáv

Nejdříve potřebujete několik zralých broskví, které byste měli oloupat a vyjmout jadérka. Pak je můžete rozmixovat a proces lze dokončit přeceděním šťávy. Pokud si přejete, můžete přidat ochucovadle, jako je cukr nebo citronová šťáva. Šťávu můžete použít ihned nebo ji uložit do ledničky po dobu až tří dní.

Pro získání ještě lahodnější šťávy, můžete také zpracovat broskve v kombinaci s jinými zeleninami a ovocem. Smíchejte broskve s mrkví, jablky nebo šťavnatým melounem a rozmixujte je, než vyčerpáte všechen šťavnatý džus. Přidejte trochu cukru nebo citrónovou šťávu, abyste získali trochu více chuti. Poté můžete vše přecedit a vychutnat si lahodnou šťávu plnou vitamínů.